Zonnepanelen inclusief installatie

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Dit is niet gek, want zonnepanelen zijn een duurzame en slimme investering. Met zonnepanelen wek je je eigen zonnestroom op. Hierdoor bespaar je flink op de energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Met de zonnepanelen van BSI start je direct met besparen. Onze gekwalificeerde technisch adviseurs geven deskundig en persoonlijk advies op basis van jouw woonsituatie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan!

 

Voordelen van zonnepanelen bij BSI

 • Kwaliteit met A-merken zonnepanelen, inclusief installatie
 • Tot 25 jaar garantie op je zonnepanelen, tot 10 jaar op de installatie
 • Maatwerkproduct, compleet aangepast op jouw woonsituatie
 • Deskundige en veilige installatie van de zonnepanelen

Zonnepanelen in 4 stappen

Stap 1: Advies aanvragen


Vraag direct vrijblijvend advies aan om te bepalen op zonnepanelen geschikt zijn voor jouw woonsituatie. De gekwalificeerde technisch adviseurs van BSI Verwarmt helpen je graag verder!

Stap 2: Adviseur aan huis


Wij komen graag bij je langs om de omstandigheden in beeld te brengen, zodat wij een maatwerkproduct aan kunnen bieden. Een complete installatie die precies past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Stap 3: Installatie zonnepanelen


Onze eigen gekwalificeerde monteurs zorgen dat de zonnepanelen goed en veilig geïnstalleerd worden. Bovendien krijg je tot 10 jaar garantie op de installatie van je zonnepanelen!

Stap 4: Besparen op je energierekening


Zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn kun je beginnen met besparen! Hoeveel je bespaart, is afhankelijk van het aantal zonuren op locatie en de hoeveelheid en type zonnepanelen waarvoor je kiest.

Onze zonnepanelen

JA Solar zonnepanelen

JA Solar is fabrikant van hoogwaardige zonnepanelen. De zonnepanelen van JA Solar zijn voorzien van alle belangrijke keurmerken en onderworpen aan verschillende intensieve tests om de betrouwbaarheid te waarborgen. De zonnepanelen zijn zwart, waardoor ze minder opvallen op het dak. De panelen hebben een optimale lichtdoorlatendheid, wat een positief effect heeft op het rendement.

Bekijk hier de datasheet voor verdere specificaties.

 • Betrouwbaarheid voor een goede prijs
 • Tot 25 jaar vermogensgarantie
 • Hoge energie opbrengst, ook bij lage lichtintensiteit
 • 12 jaar productgarantie

DMEGC zonnepanelen

De zonnepanelen van DMEGC staan bekend om de hoge kwaliteit en focus op duurzaamheid. Ze zijn relatief nieuw op de markt, maar zijn in korte tijd een begrip geworden in de wereld van de zonne-energie! Deze zonnepanelen zijn het meest vertegenwoordigd op de Nederlandse daken.

Bekijk hier de datasheet voor verdere specificaties. 

 • Hoge kwaliteit, duurzaam
 • Tot 25 jaar vermogensgarantie
 • Polykristal en monokristallijn leverbaar
 • 10 jaar productgarantie

Jinko zonnepanelen

Jinko is de grootste fabrikant van zonnepanelen wereldwijd. De zonnepanelen van Jinko staan bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het aanbod zonnepanelen is heel uitgebreid en bestaat uit veel verschillende series; zowel monokristal als polykristal!

Bekijk hier de datasheet voor verdere specificaties.

 • Perfecte prijs/kwaliteit verhouding
 • Tot 25 jaar vermogensgarantie
 • Bestand tegen maximale weerstand
 • 10 jaar productgarantie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De prijs van een zonnepaneelsysteem is afhankelijk van veel factoren: De gekozen kwaliteit, het geleverde vermogen, het type paneel, soort/merk van de omvormer en de hoeveelheid werkzaamheden die nodig zijn om de elektra aan te passen.

Prijsvoorbeeld: een zonnepaneelsysteem met 10 zonnepanelen, inclusief omvormer en deskundige installatie kost tussen de €4000 en €5.500 exclusief BTW.

Wij helpen je graag bij het maken van een prijsindicatie! Vraag hierover vrijblijvend advies aan.

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal zaken. Zo kijken we naar je huidige energieverbruik en welke zonnepanelen hier het beste bij passen. Ook kijken we naar de oriëntatie van het dak, de schaduwvlakken en de ruimte die de zonnepanelen in beslag gaan nemen. En natuurlijk vergeten wij het visuele aspect niet. Soms zijn een evenredig aantal panelen op een dak “mooier” dan een onevenredig aantal.
Aan de hand van deze onderdelen kunnen we een passend advies geven over hoeveel zonnepanelen er nodig zijn.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en daarnaast goed voor je energierekening. Je wekt immers zelf ‘gratis’ energie op. Ook stijgt de waarde van je woning wanneer hier zonnepanelen op liggen. Zonnepanelen zijn erg onderhoudsvriendelijk.

Onze zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van 25 jaar. Daarnaast krijg je tot 10 jaar garantie op de installatie en 25 jaar garantie op de zonnepanelen zelf.
Ook kunnen wij een kWh garantie aanbieden. Een garantie die meer zekerheid geeft als de zonnepaneelinstallatie niet de beloofde opbrengst levert.

Het rendement van een zonnepaneel geeft aan hoeveel je terug verdiend op de investering. Het rendement wordt altijd uitgedrukt in een percentage, namelijk de verhouding tussen je investering en de opbrengst. In de meeste gevallen komt het rendement van zonnepanelen tussen de 8% en 14% uit. Dit is het rendement wat je verkrijgt over de hele levensduur van je zonnepaneelsysteem

 

Voorbeeld: een gezin met  3 personen verbruikt op jaarbasis gemiddeld 4200 kWh aan elektriciteit. Om 4200 kWh op te wekken met panelen van 320 Wattpiek, zijn 16 panelen benodigd. Uitgaande van een netto-opbrengst van 85%. Je wekt dan per paneel 272 Wattpiek op x 16 stuks = 4352 kWh. 1 kWh kost gemiddeld € 0,23.  Zodoende bespaar je 4352 x € 0,23 = € 1001,- per jaar op de elektriciteitsrekening.

 

Een zonnepaneel levert stroom uitgedrukt in de eenheid wattpiek. Het is de geleverde stroom in de meest ideale omstandigheid. Het is een theoretische benadering van het maximaal vermogen dat een paneel kan leveren. Het totale geleverde vermogen wordt bepaald door het totaal aan zonnepanelen. Als één paneel 290 wattpiek levert, dan leveren 10 panelen 2900 wattpiek.

Stralingssterkte van de zon speelt ook een rol in de opbrengst. Gedurende de zomermaanden is deze sterker. Weersinvloeden, zon-regen-bewolking of stralend helder, vervuiling, hebben ook invloed op de opbrengst.

Via een app op je telefoon/computer kun je direct uitlezen hoeveel zonnestroom de installatie opwekt.

Wanneer je zonnepanelen hebt, wek je zelf duurzame energie op. Een deel van deze energie gebruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare net. Maar als de zon niet schijnt en je verbruikt op dat moment meer dan je zelf opwekt, dan heb je energie nodig van je energieleverancier.

Op je energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van je energieleverancier. Daar wordt de energie die je hebt geleverd aan het openbare net van af getrokken. Deze aftreksom heet salderen. Heb je meer teruggeleverd dan je van je energieleverancier hebt gekregen? Dan ontvang je een terugleververgoeding.

De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is 25 tot 30 jaar. Het paneel verliest gedurende de levensduur geleiding waardoor het rendement heel langzaam afneemt. Na 25 tot 30 jaar leveren de panelen dan economisch minder voordeel meer op.

Bij BSI heb je keuze uit twee verschillende soorten zonnepanelen. De Full Black zonnepanelen zijn het meest geschikt voor op daken waar de zonnepanelen in het zicht liggen. Naast de Full Black zonnepanelen, kun je ook kiezen voor onze Blauwe zonnepanelen. Deze zijn het meest geschikt voor op platte daken en daken waarbij de zonnepanelen niet in het zicht liggen.

Jouw partner in duurzaamheid

BSI Verwarmt helpt je graag bij het verduurzamen van je woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen aan, waaronder zonnepanelen. Benieuwd naar onze andere duurzame oplossingen? Bekijk ze hier

Wij gaan verhuizen!Nieuwe locatie: Rithmeesterpark 27, 4838 GZ in Breda

Onze verhuizing zal officieel plaatsvinden op maandag 20 juli. Vanaf die datum kunt u terecht bij BSI Breda op Rithmeesterpark 27, 4838 GZ in Breda voor al uw vragen over verwarming, koelen of verduurzamen.