Ventilatie

We weten allemaal wat we moeten doen als een ruimte vochtig is, toch? Dan zetten we een raam open, oftewel we ventileren. Sinds de jaren 70 is er besloten om standaard in het bouwbesluit een mechanisch ventilatie te plaatsen in de woning. Dit is natuurlijk niet zonder reden geweest. We horen de laatste tijd veel over astmatische problemen en andere dergelijke luchtwegen ziektes.

In vochtige lucht komen allerlei schimmels voor die je niet graag in huis hebt, dus is het belangrijk om goed maar vooral altijd te ventileren. Dit doe je niet door altijd het raam open te zetten, maar door ervoor te zorgen dat er een ventilatiesysteem aanwezig is (3 op de 10 woningen hebben deze). Nog beter is om deze eens in de 2 jaar na te laten kijken en reinigen.

Van al die plekken waar we komen verblijven wij het meeste in onze eigen woning. Zou het niet fijn zijn als je daar dan ook een gezonde leefomgeving hebt? Los van het feit dat een schone lucht belangrijk is voor de gezondheid draagt een droge geventileerde lucht ook positief bij aan een betere en zuinigere opwarming van de ruimte, dus er is ook nog eens minder energie nodig voor de verwarming. Het kost de verwarming namelijk meer energie als de lucht vochtig is. De verwarming moet deze lucht dus eerst droog maken en kan dan pas de lucht verwarmen.

Gezond leven.

Voor je gezondheid is ventileren hard nodig. Toch gebeurt dit veelal onvoldoende. Bijna 10% van de woningen heeft schimmel, 50% de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan de gezondheid dus aanzienlijk verbeteren.

Vervanging MV box

ITHO Daalderop: CVE ECO fan

MV Box ITHO Daalderop

€ 370 incl. 21% BTW
Met afst. bed en 4x ventielen (STB 1)


Stork Zehnder Comfofan S R+RFZ

MV Box ITHO

€ 470 incl. 21% BTW
met afst. bed en 4x ventielen (STB 1)

Onderhoudscontract MV

Het onderhoud op uw MV (mechanische ventilatie) box dient op regelmatige basis uitgevoerd te worden. Het voorkomt storingen, zorgt voor veiligheid en optimale leefomgeving.

Voor alle toestellen t/m 5 afzuig ventielen.

€ 45,00 inclusief 21% BTW per jaar (onderhoud eens per 2 jaar)

Omvat gedurende de contractduur:

– Eenmaal een onderhoudsbeurt.
– Geen voorrijkosten

Bij storingen word het arbeidsloon, de gebruikte onderdelen en materialen in rekening gebracht. (voor zover niet vallend onder de afgegeven garantie)

De onderhoudsbeurt omvat:

– Het reinigen van de MV box
– Het inregelen van de MV box
– Het vooraf meten van de ventielen
– Het reinigen van de ventielen
– Het achteraf meten van de ventielen
– Het opstellen van een meetrapport
– Advies uitbrengen indien gewenst

Voordat het onderhoudscontract afgesloten kan worden zal de MV box eerst worden bekeken en indien nodig herstelt worden (gesaneerd). Alle kosten inclusief de arbeid die hiervoor nodig zijn, zijn voor rekening van u.

MV-box--totaal

Onderhoudscontract WTW

Het onderhoud op uw WTW (balans ventilatie) box dient op regelmatige basis uitgevoerd te worden. Het voorkomt storingen, zorgt voor veiligheid en optimale leefomgeving.

Voor alle toestellen t/m 8 afzuig ventielen.

€ 87,50 inclusief 21% BTW per jaar (onderhoud eens per 2 jaar)

 

Omvat gedurende de contractduur:

– Eenmaal een onderhoudsbeurt.
– Geen voorrijkosten

Bij storingen word het arbeidsloon, de gebruikte onderdelen en materialen in rekening gebracht. (voor zover niet vallend onder de afgegeven garantie)

De onderhoudsbeurt omvat:

– Het reinigen van de WTW box (kruiswisselaar)
– Het reinigen van de condens afvoer
– Het reinigen van de filters (indien mogelijk)
– Het inregelen van de WTW box
– Het vooraf meten van de ventielen
– Het reinigen van de ventielen
– Het achteraf meten van de ventielen
– Het opstellen van een meetrapport
– Advies uitbrengen indien gewenst

Voordat het onderhoudscontract afgesloten kan worden zal de WTW-box eerst worden bekeken en indien nodig herstelt worden (gesaneerd). Alle kosten inclusief de arbeid die hiervoor nodig zijn, zijn voor rekening van u.

Kanalen reinigen

Om de levensduur van uw MV of WTW box nog meer te verlengen adviseren wij om minimaal eens per 4 jaar de kanalen van uw afzuigsysteem te laten reinigen. Dit zorgt er namelijk voor dat uw doorlaat in het kanaal optimaal blijft en er dus minder vermogen van de MV box nodig is om lucht te transporteren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het menselijk lichaam. Zie de MV box als het Hart en de aderen als de kanalen. Als de aderen van binnen verkalkt raken zal het Hart meer moeite moeten doen om het bloed rond te pompen, en hierdoor dus eerder en sneller zal slijten. Dit zelfde gebeurd er ook met de ventilator (Hart van de MV box) als de kanalen dicht slibben met vet stof of andere producten die afgezogen worden. Na verloop van tijd is de opening niet meer 110 mm maar 80 of zelfs minder.

Klachten kunnen zijn:
 – De MV box gaat herrie maken (onbalans schoepenrat) ventilator
– Hij zuigt niet of nauwelijks meer af (kook luchtjes) ruikt u nog steeds
– De badkamer (zeker inpandig) raakt vol met schimmelvorming

Met als gevolg dat u denkt ik trek de stekker eruit, want hij doet toch niks.

Vervanging WTW-box

ITHO Daalderop HRU Eco Fan Bal RFT laagbouw

ITHO WTW

€ 1186 incl. 21% BTW
Incl. montage excl. montage materiaal


Stork WHR 930 basis R

WTW box

€ 1370 incl. 21% BTW
Incl. montage excl. montage materiaal

Maatregelen omtrent het corona virus.

Om medewerkers en klanten zoveel mogelijk te beschermen tegen het corona virus hanteert BSI Verwarmt maatregelen. Deze zijn via onderstaande link te lezen.

Bekijk hier de maatregelen