Veiligheid door goed onderhoud

 

Het onderhoud aan uw cv-ketel moet regelmatig plaatsvinden. Dit voorkomt storingen en het zorgt voor meer veiligheid en een maximale besparing op de stookkosten. Onze cv-monteurs plakken daarom niet alleen een sticker, maar voeren degelijk onderhoud uit, zoals de fabrikant het heeft voorgeschreven

Koolmonoxidevergiftiging

Voorkom koolmonoxidevergiftiging, met regelmatig en vakkundig cv-ketelonderhoud. Wij vertellen u graag meer over dit rookgas, en hoe u kunt voorkomen dat u risico loopt. Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel zorgt voor een veilig verwarmd huis.

Is uw woning veilig?

  • Werkt uw rookgasafvoer nog naar behoren?
  • Inspecteer regelmatig uw gasleidingen op lekkages
  • Heeft u een koolmonoxidemelder in de CV ruimte?
  • Regel altijd onderhoud voor uw CV ketel

Inspectie cv rookgaskanaal

Wij raden u aan om het rookgaskanaal van uw CV regelmatig te laten controleren. Daarmee voorkomt u onveilige situaties zoals verstoppingen, obstakels, corrosie en koolmonoxide gevaar. BSI voert de inspectie uit door middel van een inspectiecamera. Hierdoor is hak- en breekwerk niet nodig.

Vuilfilter voorkomt schade

Vuildeeltjes in het verwarmingssysteem kunnen schade veroorzaken aan onderdelen in uw warm water of verwarmingstoestel. Dit voorkomt u door een vuilafscheider of vuilfilter te plaatsen. Deze wordt geplaatst in de retourleiding van uw cv-installatie en filtert vuil zoals roest en magnetiet uit het installatiewater.

Onderhoud voorkomt risico’s

Met regelmatig cv-ketel onderhoud gaat uw ketel langer mee, blijft deze veilig door reguliere inspecties van onze monteur én voorkomt u (dure) storingen. Bovendien bespaart u op uw stookkosten, want een goed onderhouden ketel is energiezuiniger. Voor cv-ketel onderhoud kunt u bij ons kiezen uit twee soorten serviceabonnementen of éénmalig onderhoud