Storing cv-ketel zelf oplossen

Zit u plotseling zonder warm water of verwarming? Dan heeft uw cv-ketel waarschijnlijk een storing. U kunt eerst proberen om de CV storing zelf op te lossen. Controleer de volgende zaken:

1. Staat de kamerthermostaat hoog genoeg?
2. Zit de stekker van de cv-ketel in het stopcontact?
3. Is de zekering/aardlek van de cv groep, in de meterkast, niet gesprongen?
4. Staat de hoofd- en gaskraan open?
5. Is de druk in de cv-installatie tussen 1,5 en 2,0 bar?
6. Is de installatie vrij van lucht? (Ontlucht de installatie eventueel).

Als uw cv-ketel een reset-knop heeft, druk deze dan in om het toestel te resetten. Na enkele minuten zou het toestel weer goed moeten functioneren en heeft u weer warm water.

Cv-ketel ontluchten

Hoort u borrelende geluiden in (een van) uw radiatoren? Dat betekent meestal dat er luchtbellen in uw installatie zitten. U kunt dan het beste uw installatie ontluchten. Met de handige video Verwarming ontluchten heeft u dit zo geregeld.

Cv-ketel bijvullen

Kijk regelmatig op het display van uw cv-ketel om te controleren of de waterdruk nog hoog genoeg is. Na het ontluchten van uw cv-installatie bijvoorbeeld, is de druk vaak lager en kan het nodig zijn om water bij de cv-ketel bij te vullen

Wij gaan verhuizen!Nieuwe locatie: Rithmeesterpark 27, 4838 GZ in Breda

Onze verhuizing zal officieel plaatsvinden op maandag 20 juli. Vanaf die datum kunt u terecht bij BSI Breda op Rithmeesterpark 27, 4838 GZ in Breda voor al uw vragen over verwarming, koelen of verduurzamen.